Vuoden 2020 tilinpäätös

Stage, Allu Koskinen

Lupasin alkuvuodesta, että kerron yrittäjätaipaleeni juhlavuoden kunniaksi erilaisia tarinoita matkan varrelta. Tässä tulee seitsemäs ja vuoden viimeinen tarina, joka on samalla tilinpäätös vuodesta 2020.

Vuosi 2020 alkoi tammikuussa vuoden 2019 kesälomalla eli akkujen latauslomalla Aasiassa. Kaikki näytti erittäin hyvältä. Kesän festareiden lipunmyynti oli ennätysvauhdissa. Uudella yhtiöllämme Target Staff Oy:lla oli useita tilauksia eri festareiden ja ravintoloiden henkilökunnan toimittamisesta. Muitakin projekteja oli menossa niin sanotusti maaliin. Olin perustanut ensimmäisen yritykseni 15 vuotta sitten ja tämän kunniaksi olin tekemässä erilaisia tempauksia tulevan vuoden aikana.

Vuodesta 2020 oli tulossa kaikkien aikojen vuosi, niin liikevaihdollisesti kuin henkisen kehittymisen ja oppimisen suhteen. Minut oli valittu kesästä 2019 alkaen Kuopion omistajaohjausjaoston puheenjohtajaksi ja Kuopion kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi, sekä vuoden 2020 alussa toistamiseen Kuopion Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Olin lähtenyt maaliskuun 2020 alussa myös paikallisen panimon RPS Brewing pienosakkaaksi. Vuosi näytti kirkkaalta ja valoisalta. Mikään ei tuntunut pysyttävän junaa, joka oli menossa eteenpäin.

Päivämäärä 12.3.2020

Tämä päivä jää minulle henkilökohtaisesti sellaiseksi päivämääräksi, jonka muistan varmasti koko loppuelämäni. Katsoimme toimistolla Suomen hallituksen tiedotustilaisuutta. Samaan aikaan puhelin ja sähköposti alkoivat laulaa. Sain kymmeniä ”Valitettavasti perumme asian xx” -viestejä. Tuntui, että maailma pysähtyi. En saanut happea. Samanlainen tunne oli ollut viimeksi Tahko Juhannuksessa 2017, kun sähkömies Tommo tuli sanomaan juuri festariporttien auettua että ”Nyt jos en saa tätä generaattoria kuntoon, niin varaudu siihen että joudut nousemaan lavalle ja sanomaan tuhansille ihmisille megafonilla että festarit on peruttu.” Onneksi Tomi ”Tommo” Hyvärinen hoiti silloin homman kotiin. Kiitos siitä.

12.3.2020 mietin mielessäni Arttu Wiskarin tapaan että ’tässäkö tää oli’?

Allu koskinen

Oliko 15 vuoden aikana tehty työ ja uhraukset olleet kaikki turhia? Miten saan pidettyä kaikki lupaamani asiat ja järjestettyä töitä työntekijöille? Miten alihankkijat ymmärtävät tilanteen?

Samana iltana istumme katsomassa KalPan kotiottelua Introssa. Meidän piti olla kyseisessä ottelussa otteluisäntänä paikan päällä, mutta ottelu pelattiin tyhjille katsomoille. Tämä oli myös työharjoittelijamme Matleenan ensimmäinen työpäivä, joka hiukan muutti muotoaan. Samana iltana lauloimme Kuopion Komediafestivaalien järjestäjän Juha Jylhäsalmen kanssa karaokea Gloriassa. Seuraavana päivänä särki päätä. Ja sähköpostiin oli tullut lisää peruutuksia.

Kevään 2020 mittaan jouduimme perumaan kesän festarit ja muut tapahtumat, koska valtion taholta tuli kielto isojen yleisötilaisuuksien järjestämisestä 31.7.2020 saakka.

Tässä ja nyt – 30.12.2020

Kevään jälkeen on tullut onnistumisia ja uusia pettymyksiä. Voisi sanoa, että vuosi on ollut aika vuoristorataa. En halua enää muistella pettymyksiä, vaan sen, mitä positiivista vuosi 2020 toi tullessaan.

Päätin kesällä, että Cafe Väinö on Suomen Paras kesärantakahvila 2022. Projekti käynnistyi välittömästi lisäämällä erilaisia elämystuotteita sekä järjestelmällä pienimuotoisia livekeikkoja. Kesän 2020 hitiksi tuli lasten sähkömönkijäsafarit. Avasin ensimmäisen verkkokauppani, josta saa ostettua palveluita ja elämyksiä helpommin (www.cafevaino.fi). Korona pakotti tekemään uudistuksia nopeallakin aikataululla. Nyt onkin menossa Cafe Väinön terassin laajennus, minkä lisäksi kesälle 2021 on tulossa muitakin uudistuksia.

Löysin myös vuonna 2020 uuden harrastuksen, Padelin. Tätä blogia kirjoittaessa olen käynyt pelaamassa noin 80 padel-ottelua. Voisi sanoa, että olen ”hiukan” innostunut lajista. Tammikuussa 2021 aloitan pelaamaan padelliigassa.

Kesällä 2020 kävin myös ensimmäistä kertaa kokeilemassa karavaarina olemista. Pakko sanoa, että olipas huikea kiertää Suomea näin! Mahtavia paikkoja, kokemuksia sekä elämyksiä.

Suomen kaupungit ovat kaikki oikeasti hienoja kesäkaupunkeja!

Allu koskinen

Vuonna 2020 syntyi myös Ne Helvetin Kuppilat -blogi. Olin jo pitkään miettinyt virallisen blogin perustamista ja nyt siitä tuli ajankohtaista Jussin, Nikon ja Mikan kanssa. Tämä blogi tulee jatkamaan toimintaansa myös vuonna 2021.

Politiikan saralla sain myös kokea hienoja asioita ja tunteita, vaikka kuntatalous on myös täysin kuralla sekä erittäin haasteellisen paikan edessä. Tämä johtuneen ehkä siitä, että kun vapaa-aikaa oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin, pystyi luottamustehtäviin käytettävää aikaa järjestämään entisestään. Sain päivilleni merkityksen herätä aamuisin.

Suurimpana oivalluksena vuodesta 2020 sain sen, että pitää muistaa pitää huolta myös itsestään ja läheisimmistään. Apua pitää pyytää. Emme ole yksin täällä.

Allu koskinen

Haluan kiittää kaikkia poikkeuksellisesta vuodesta 2020 ja toivottaa kaikille parempaa vuotta 2021. Nyt vaan toivon, että ihmiset ottaisivat rokotteen ja pääsisimme pikkuhiljaa ”normaaliin” tilaan. Tämän hetkisen tiedon mukaan rokotteen jättämättä ottaminen vain pitkittää tätä tilannetta ja sitä emme varmasti kukaan halua. Tämä ”uusi normaali” ei ole välttämättä kiveen kirjoitettu, jos näin itse vaan päätämme.

Vamos 2021!

ps. Jos teet uudenvuodenlupauksen tee seuraavanlainen: Tue vuonna 2021 entisestään paikallisia yrittäjiä. Jos et ostamalla tai käyttämällä palveluita, niin edes positiivisilla arvioilla sosiaaliseen mediaa tai muualle. Tällä ei yrittäjä laskuja maksele, mutta tämä on iso voimavara, jolla yrittäjä saa lisäpuhtia jatkoon. Kiitos ei ole kirosana.

Allu Koskinen, Target Staff

Allu Koskinen on kuopiolainen monialayrittäjä, Real Albert Promotionin omistaja sekä Target Staff Oy:n osakas. Hän on järjestänyt tai ollut mukana järjestämässä elämänsä aikana yli 1000 tapahtumaa. Tunnetuin näistä on idyllisellä Väinölänniemellä juhlittava Kuopiorock. Koskinen on myös mukana paikallispolitiikassa. Hän on Kuopion kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, omistajaohjausjaoston puheenjohtaja sekä Kuopion Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja. Hänen intohimonaan on hyvä ruoka, elämykset ja padel.


Ne Helvetin Kuppilat blogissa tulemme pureutumaan kaunistelematta ravintola- ja tapahtuma-alan polttaviin aiheisiin. Emme tule nöyristelemään teksteissä tai videoissa mitään. Käsittelemme asioita puhtaasti HoReCan ja tapahtumatuotannon näkökulmista. Blogissa tulee olemaan vieraita yhteiskunnan kaikilta osa-alueilta. Tulemme tapaamaan valtioneuvoston, kuntapolitiikan ja myös ravintola- ja tapahtuma-alan edustajia. Miksipä ei vaikka poliisia.

Siirry blogin etusivulle

Share: