Uusi Cocktail-baari keskellä korona-kriisiä. Hulluutta vai neroutta?

Cocktail 2021

You&Me + Cocktails avattiin Lahden keskustaan 25.7.2020 keskellä epätietoisuutta tulevasta ja eräänlaisen ihmeen kautta paikka on edelleen elossa ja voi hyvin. Toki tammikuun ajan pidämme taukoa ja keräämme voimia tulevaan, mutta silti. Elossa ollaan!!

Uuden konseptin brändääminen on jo lähtökohtaisesti vaikeaa eikä koronasta aiheutunut epätietoisuus ainakaan parantanut lähtökohtia luoda uutta ”elämäntapaa” jo valmiiksi kuihtuvaan kaupunkiin. Silti takaraivossa jyskytti tarve viedä kaupungin ruoka- ja juomakulttuuria eteenpäin ja mikä olisikaan parempi tapa kun tehdä itse ja näyttää mallia.

Ensimmäisen aallon laannuttua löytyi tähän hyvä mahdollisuus ja tartuimme tilaisuuteen. Myös meillä niin kuin monella muullakin ravintola-alan yrityksellä kesä meni oikein hyvin. Ihmiset olivat kyllästyneitä istumaan kotona ja kesän mittaa iloisia ihmisiä alkoi näkymään yhä enemmän ja enemmän katukuvassa. Kukaan ei kuitenkaan osannut odottaa että toinen aalto iskisi ensimmäistä aaltoa kovempaa ja koko ala joutuisi niin lehdistön kuin myös valtion silmätikuksi.

Ravintolat oli helppo asettaa maalitauluksi ilman minkäänlaista todenperää. Toki myös ravintoloissa tartuntoja oli mutta oliko asiat niin huonosti mitä media antoi ymmärtää niin siihen voi joku viisaampi ottaa kantaa.

Erik Jääskeläinen

Toinen aalto saapui ja sen mukana myös suuret muutokset. Aukioloja karsittiin ja asiakaspaikkoja puoliteltiin. Jokainen voi itse laskea jos tunnit jolloin alkoholin myynnillä pitäisi tehdä bisnestä otetaan pois niin mitä jää jäljelle? Jäljelle jäi toivo ja intuitio. Sekä tarve selvitä kriisistä hengissä. Kovimman paineen alla syntyy myös parhaimmat ideat. Meidän cocktail baari oli jo valmiiksi tunnettu yhteistyöstä monen eri toimijan kanssa sekä kannustimme omalta osaltamme ihmisiä käyttämään myös ”kilpailijoidemme” palveluja. Se ei ole keneltäkään pois tässä vaiheessa, koska samassa uppoavassa veneessä oltiin koko porukka. 

Meidän pelastus oli laaja määrä vakioasiakkaita jotka käyttivät palveluitamme lähes AINA kun lähtivät ulos. Oli se sitten leffaan meno tai käyminen vanhemmillaan kylässä Lahdessa he tulivat juomaan meille muutaman cocktailin ja juuri sen takia olemme sydämellisesti otettuja ja kiitollisia meidän uskollisille asiakkaille. Toinen kiitos kuuluu yhteistyökumppaneille joiden avulla saatiin tehtyä erillaisia eventejä lain sallimissa puitteissa. Muutimme jopa Cocktail-baarimme muutaman kerran À la carte ravintolaksi ja siitä iso kiitos Chef Miki Puikkoselle.  

Ilo oli nähdä myös muutoin kilpailuhenkisellä alalla rutkasti yhteistyötä eri tahojen kanssa ja uskon että juuri yhteistyön avulla tästäkin kriisistä selviää helpommin.

Erik Jääskeläinen

Ja sitten vielä loppuun kysymys että kannattiko avata cocktail-baari koronan keskellä?

Koska olemme tuore yritys niin emme ole oikeutettu minkäänlaisiin koronatukiin ja tilanne on ollut muutenkin raastava. Pitää kuitenkin muistaa että yrittäminen kannattaa aina. Ilman yrittäjiä ei tämä valtio pyöri. Vaikka rahat ja hermot on mennyt niin kaikki oli tämän matkan arvoista.

Heti kun rajoitukset helpottavat olemme valmiina etulinjassa luomaan ihmisille elämyksiä.

Tsemppiä kevääseen.

-Eki

Erik Jääskeläinen // Tapahtuma-alan yrittäjä sekä cocktail baarin omistaja


Ne Helvetin Kuppilat blogissa tulemme pureutumaan kaunistelematta ravintola- ja tapahtuma-alan polttaviin aiheisiin. Emme tule nöyristelemään teksteissä tai videoissa mitään. Käsittelemme asioita puhtaasti HoReCan ja tapahtumatuotannon näkökulmista. Blogissa tulee olemaan vieraita yhteiskunnan kaikilta osa-alueilta. Tulemme tapaamaan valtioneuvoston, kuntapolitiikan ja myös ravintola- ja tapahtuma-alan edustajia. Miksipä ei vaikka poliisia.

Siirry blogin etusivulle

Share: