Mihin hävisi inhimillisyys?

Alina Laaksonen, drinkkikilpailun maailmanmestaruus

Sanna Antikainen teki päivityksen 8.12 Facebook sivulleen jossa hän arvosteli kulttuuriväen lähettämää kirjettä ja kertoi avoimesti miten tämä kirje meni lukemisen jälkeen heti roskiin. Lisäksi päivityksen kommentti osiossa hän vielä kehtasi sanoa että saa oksennus refleksin näistä turhista kulttuuri puolen ihmisistä. 

Viitaten tähän päivitykseen. Minuakin oksettaa että nykyään poliitikko voi päästä suustaan melkein mitä vaan ja saada jopa tukea sanoilleen, vielä enemmän oksetti kun katsoin sitä viesti virtaa ja tunsin myötähäpeää niiden ihmisten puolesta ketkä kehtasivat mollata kulttuuriväkeä joiden palveluja he ovat elämänsä aikana monesti käyttäneet.

Tuntui että ne ihmiset eikä edes kyseinen poliitikko tainnut ymmärtää mitä on kulttuuri. 

Alina laaksonen

Joten ajattelin että käydään tätä asiaa vähän läpi. 

Festareilla tai konsertissa näet artistin ja kuuntelet hänen musiikkia, käyt museossa, luet tai käytät äänikirjaa, nautit juoman cocktailbaarissa, käyt syömässä ravintolassa, katsot taidetta sekä kuuntelet radiota, kaikki tämä on osa kulttuuria koska kulttuuri on ideoiden, käyttäytymisen, odotusten ja toimintatapojemme summa. Kulttuuri on siis arkinen elämäntapa!

Ja tämän kulttuuriyhteisön takana on satoja tuhansia työntekijöitä! On tapahtuma tuottajia, juontajia, artisteja, sanoittajia, tekniikkoja, äänimiehiä, järjestyksenvalvojia, kuskeja, kampaajia, baarimestareita, yrittäjiä, tarjoilijoita, keittiömestareita, kokkeja, tukkureita, myyjiä ja tämä lista on siis loputon, kirjoitan uudestaan loputon!

Asia mitä sosiaalinen media ja ihmiset sen takana eivät tällä hetkellä ymmärrä on se että me kaikki olemme vain ihmisiä jotka yrittävät selviytyä tämän Korona tilanteen yli. 

Olen itse ollut ravintola-alalla 16 vuotta ja saanut seurata myös tapahtuma-alaa sivusta. Olen nähnyt murrokset ja katsonut molempien alojen kasvavan ja kehittyvän aivan uskomattoman valtavasti. Valitettavasti pelkään että se kaikki työ mitä tämän kulttuurin osalta on tehty vuosien saatossa on näillä rajoituksilla kohtapuolin tapettu. 

Musiikki on minulle elintärkeä asia, lisäksi työni on myös minulle tärkeää asia koska sillä työn palkalla maksamme katon päämme päälle ja ruokimme lapsemme. Ilman työtä ja sen tuomaa palkkaa ei saa välttämättä ruokaa taikka kattoa. Itse työskentelen Horeca-alan yrityksessä joka toimii maahantuojana, tukkurina ja myös palveluntarjoajana, meidän ero eräisiin muihin maahantuojiin on se että me emme myy alkoholia joten meitä ei Alkon myynnit keväällä paljoa auttaneet.

Tämäkin on yksi niistä aloista joista ei puhuta mutta ei myöskään välttämättä ymmärretä millaisia työpaikkoja ja tekijöitä kulttuurialan takaa löytyy. Haluan että ihmiset ymmärtävät että se ei ole vain artisti jonka näet lavalla tai tarjoilija sekä kokki joka ruokasi on valmistanut ja eteesi ravintolassa tuonut. Näiden kaikkien takana on monta muutakin työpaikkaa ja nämä työpaikat ovat edelleen vaarassa kadota.

Lehdistö pelottelee sen minkä kerkiää sekä poliitikot laulavat laulujaan ja saavat kansan mukaan suvivirteen, mihin hävisi inhimillisyys? 

Alina laaksonen

Sinä tai minä emme ole niitä ihmisiä joilla on oikeus arvostella ja mollata julkisesti toisen ihmisen ahdinkoa silloin kun heiltä on valtion toimesta viety leipä ja elanto rajoituksilla! Sinä joka olet sitä mieltä että me jotka pidämme puoliamme oikeuksiemme ja elantomme puolesta sekä vaadimme painavia näytteitä näille rajoituksille niin pysähdy joulun ajaksi ja mieti; millainen olisi sinun arki ilman palveluja joita kulttuuri ja sen tuoma vaikutus elämääsi antaa?

Näillä sanoilla toivotan kaikille inhimillistä ja rauhallista Joulua!

Alina Laaksonen

Alina Laaksonen toimii Account Managerina Mixtec Oy:ssä ja ennen tätä Turku Grand Cocktail Weekendin tuottajana. Bartender´s Choice luokassa drinkkikilpailun maailmanmestaruuden voittanut.


Ne Helvetin Kuppilat blogissa tulemme pureutumaan kaunistelematta ravintola- ja tapahtuma-alan polttaviin aiheisiin. Emme tule nöyristelemään teksteissä tai videoissa mitään. Käsittelemme asioita puhtaasti HoReCan ja tapahtumatuotannon näkökulmista. Blogissa tulee olemaan vieraita yhteiskunnan kaikilta osa-alueilta. Tulemme tapaamaan valtioneuvoston, kuntapolitiikan ja myös ravintola- ja tapahtuma-alan edustajia. Miksipä ei vaikka poliisia.

Siirry blogin etusivulleShare: