Holhousvaltio ja holhottavat?

Yllästunturi, gondoli

Ihan eka..
KOKO LAPIN SESONKIPAIKKOJEN PUOLESTA VILPITTÖMÄN ISOT KIITOKSET TEILLE KOTIMAAN TURISTIT JOULUN JA UUDEN VUODEN SESONGISTA!! <3 <3

No mitä? Valtion päänaisista ministeri Kiuru antoi lapille ”joululahjaksi” tiukennetut rajoitteet ilman mitään järkevää syytä!! ”Noku täältä etelästä sitte sinne tullaan sankoin joukoin ja korona leviää”!! Ihan niin kuin ei olisi ollut jo muutoinkin vaikeaa jo pidemmän aikaa..


Rekry: Haluatko töihin festareille kesällä 2021?


No Suomalaiset ”holhottavat” näytti heti tullessaan holhoajille TODELLA todella pitkän nenän. Oli maskit kasvoilla ihan joka paikassa, sekä pelit ja rensselit. Turvaväleistä pidettiin huolta ja ravintoloissa muistettiin olla omassa porukassa. Käsidesiä kului paikka paikoin enempi, kuin alkoholia. Toki oli poikkeuksia asioimisten suhteen, mutta pääasiassa erittäin esimerkillistä käyttäytymistä ja huolehtimista omasta ja muiden terveydestä ja hyvinvoinnista niin ravintoloissa, kaupoissa tai missä vain!!

Mutta asiaan..

Ennen joulua saimme pitää ravintolat auki klo 01:00 asti ihan täydellä kapasiteetilla. Pieni toivon pilkahdus huonosti menneestä viime talvikaudesta antoi mennyt mainio kesä ja syksy. Kunnes Kiuru saapui Joulupukin roolissa lahjansa kanssa… Anniskelu lopetettava klo 23 ja anniskeluravintoloissa käytössä puolet asiakaspaikoista ja pääasiasiallisesti ruokaa myyvät saivat ottaa 75% kapasiteetista.. Varsin kiva, kun mun työpaikassa, anniskeluravintolassa on 51 asiakaspaikkaa..
Faktahan on se, että ainakaan Ylläksellä toi juomakulttuuri ei ole vielä samalla levelillä, kuin Levillä. Kasvua toki on ja hyvä niin, ihan meidän rafladuunareidenkin näkökulmasta!

No miten asiakkaat täällä Ylläksellä sitten käyttäytyy..

Aamusta mäkeen klo 10:00. Lounas rinneravintoloissa klo 12-15 ja mäkihommat jatkuu kunnes viimeinenkin hissi menee kiinni klo 17:00 ja mäkipäivän pituudesta ei tingitä!! Rinteestä mökille ja sauna tietenkin päälle. Klo onkin jo n. 19:00 kun on saunottu ja aika lähteä metsästämään illallista. Illallinen hoidettu alta n. klo 21 ja ainii.. Baarit menee klo 22 kiinni, joten sehän on sama sitten ottaa tässä ja mennään mökille jatkoille. Niin ja eihän niihin baareihin voi muutoinkaan mennä, koska Korona alkaa leviään vasta klo 22 jälkeen ja ainoastaan ravintoloissa.

Eritoten anniskeluravintoloissa, joissa puhutaan kovaa ja lauletaan jopa karaokea!! Edellä mainittu kuvio on katastrofaalinen anniskeluravintoloiden suhteen jonka takia minun ja monen muun työpaikka on nyt kiinni.. Ei ole asiakkaita… R.I.P ☹ Ennen ”uusia rajoituksia” ruoan jälkeen lähdettiin pubeihin ja yökerhoihin. Valvottuihin tiloihin, joissa asiakkaiden hyvinvoinnista voitiin pitää ja pidettiin huoli! Huolehdittiin jopa ravintolasta kyyteihinsä, että pääsevät turvallisesti majapaikkoihinsa!

Moni alan duunari tuli tekemään totuttuun tapaan rankkaa ja pitkää sesonkitalvea, mutta niin se katkesi, toki etuajassa tänäkin vuonna, kuin kanan lento.

kim saksi

Turistit ovat ihmeissään, kun ravintoloita on kiinni tai aukeavat myöhään ja menevät aikaisin kiinni. Uutena vuotenaKIN ihmettelivät, että ”meneekö niinkö ihan kaikki ravintolat kiinni klo 22, vaikka on uuden vuoden aatto? Kyllä. Ihan koko lapissa.. Kiitos Kiuru tästä..

Mutta vielä me tullaan ja noustaan uuteen kukoistukseen!! Oman aikansa se vie, mutta sitä me ei voida tehdä sitä ilman teitä, Turistit!!!

Voimia, jaksamisia ja suunnattomasti rakkautta <3

Kim Saksi

Kim Saksi, Ravintolapäällikkö

Kim Saksi asiakaspalvelua rakastava pitkän linjan ammattilainen. Tuntureista tuttu kasvo niin tiskin- kuin taksinratin takaa. Tällä hetkellä Kimin löytää Ylläkseltä.


Ne Helvetin Kuppilat blogissa tulemme pureutumaan kaunistelematta ravintola- ja tapahtuma-alan polttaviin aiheisiin. Emme tule nöyristelemään teksteissä tai videoissa mitään. Käsittelemme asioita puhtaasti HoReCan ja tapahtumatuotannon näkökulmista. Blogissa tulee olemaan vieraita yhteiskunnan kaikilta osa-alueilta. Tulemme tapaamaan valtioneuvoston, kuntapolitiikan ja myös ravintola- ja tapahtuma-alan edustajia. Miksipä ei vaikka poliisia.

Siirry blogin etusivulle

Share: